Sticky Note

Harap maklum ,
Untuk tempahan jahitan dan kraft sila ke blog baru kami Tney Sew and Craft .
Bermula dari hari ini blog Sunflower Creations hanya akan beroperasi untuk update tentang kabinet dapur , wardrobe dan seangkatan dengannye.

Terima Kasih,

Isnin, Januari 31, 2011

Meletak Gambar Di Cursor Blog

Meletak Gambar Di Cursor Blog: "
ImageShack, share photos, pictures, free image hosting, free video hosting, image hosting, video hosting, photo image hosting site, video hosting site


Hai all...Hari ini koz nak ajar korang tutorial yang terbaru....Korang perasan tak setiap kali korang menggerakkan cursor di blog koz akan ade gambar yang mengikutnya??Mesti perasan punya...Jadi hari ini koz nak berongsi dengan korang bagaimana hendak membuat cursor blog korang seperti blog koznya...Tutorial kali ini pun mendapat ramai permintaan dari pengunjung blog koz jadi atas jasa baik korang yang tak henti-henti singgah di blog koz ini,koz akan kongsikan tutorial ini...jadi kalau sudah bersedia untuk membuatnya,ikuti langkah-langgkah di bawah:-



Langkah 1



Layout>Page Elements>Add a Gadget>HTML/Javascript



Langkah 2



Kemudian korang copy dan paste code di bawah





Langkah 3



Pada code berwarna Merah korang gantikan kepada URL gambar yag korang suka..Gambar berkenaan haruslah bersaiz yang sesuai...



Pada code berwarna Biru korang boleh tetapkan saiz gambar berkenaan...



Save dan lihat hasilnya...



Camat mencuba^ ^...

Sumber:

Budak Nakal Blogspot
"

Jumaat, Januari 28, 2011

Kerja... kerja..kerja

gambar ni saje wat cuci mata..
Dah dekat sebulan tak dapat update N3 kat sini.. atas sebab kesibukan yang melanda..
Dengan tempahan yang melambak.. sib baik ade assistant datang membantu..
dengan nak buat preparation tuk my wedding.. jenuh jugak la nak adjust masa..
So to my lovely customer.. harap2 dapat bersabar ye..
And thanx coz sudi support SC..
Insya'allah lepas my wedding day, SC akan buat projek baru.. ape dia??
Biarlah rahsia dulu.. jadi jer SC akan war-war kan..

Iklan-Al Quran